Pittige pompoensoep

Vanaf begin oktober zie je ze weer volop in de winkels liggen. Pompoenen. De standaard oranje of de flespompoen. Beide zijn uiterst geschikt om een lekker soepje van te maken. Hieronder een pittige versie. Hou je niet van pittig laat dan het pepertje achterwege.

Ingrediënten

  • 800 gram pompoem
  • 2 kleine ui
  • 6 takjes koreander
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2-1 gedroogd pepertje
  • 5 dl bouillon

Bereiding

  • Schil het stuk pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein
  • Was de koreander en verwijder de blaadjes
  • Hak de steeltjes van de koreander fijn
  • Fruit de ui, de koreandersteeltjes met de kerriepoeder in de olie glazig. 
  • Voeg de stukken pompoen, het verkruimelde pepertje en de bouillon toe.
  • Kook de pompoen in ca 15 min gaar
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine
  • Breng de soep weer tegen de kook
  • Stooi de kleingekipte koreanderblaadjes erover en serveer

Voedingswaarde per persoon: energie 90 kcal - eiwit 2 gr - koolhydraten 5 gr - vet 6 gram waarvan 1 gr verzadigd - vezels 3 gram zout 1 gram

Wist je dat: 

  • Popmpoen vitamine A en C bevat en het dus zorgt voor een goede weerstand
  • Pompoen magnesium bevat wat goed is voor de energiehuishouding
  • Pompoen Calcium bevat en dus je botten versterkt, zeker na een middagje lekker buiten spelen waarbij je voldoende vitamine D hebt aangemaakt.

[sgmb id="1"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.